Personvernerklæring:

Denne personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan Mentalskolen AS behandler din personlige informasjon.  

Ved å gi oss dine personlige opplysninger, godtar du praksis og vilkår som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi ber deg derfor om å lese personvernerklæringen nøye. 

Sist oppdatert 23. november 2021.

1. Behandlingsansvarlig
Personvernerklæringen forklarer deg hvilken informasjon vi samler inn om deg, hvorfor vi gjør det, hvordan vi bruker informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Mentalskolen AS er behandlingsansvarlig for personopplysningene som samles inn og behandles via nettstedet Mentalskolen.no. 

2. Personopplysninger som lagres
Avhengig av tjeneste eller produkt du bestiller lagrer vi med ditt samtykke navn, e-postadresse og telefonnummer. Dersom du er student hos oss, lagres også din bostedsadresse.

Vi lagrer i tillegg kjøpshistorikk og adferdsmønster på våre landingssider og i eposter vi sender ut, dvs. opplysninger om hvordan den enkelte kunde navigerer på sidene. Plattformen vi bruker til våre nettsider er Kajabi.com og det er der kontaktinformasjon lagres. Deltakerlister for kursene lages i Excel og lagres på vår server.

Ved kjøp via nettsidene bruker vi Stripe, og betalingsinformasjonen lagres der. Betaler du med Vipps eller bankoverføring etter faktura, lagres din fakturainformasjon i vårt faktureringssystem.

Dersom du har innsigelser med hensyn til vår behandling av personvern har du anledning å klage til Datatilsynet. Vi oppfordrer deg til å ta direkte kontakt med oss om det er noe du ønsker endret.

3. Formål med behandlingen
Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg; Å gi deg informasjon, tilbud og service via e-post, telefon og/eller SMS i forbindelse med din bestilling av for eksempel challenges, webinarer, kurs og coaching

Personopplysninger lagres som dokumentasjon på ditt samtykke til å motta nyheter og tilbud på mail fra oss. Videre brukes de til å måle engasjement og interesse på våre nettsider, så vi kan forbedre vårt innhold i tråd med hva flertallet av våre abonnenter viser størst interesse for.

Dersom du bruker Apple Mail, kan du velge å aktivisere Apple Mail Privacy Protection. 

Våre sider på sosiale medier som Instagram, Facebook, YouTube og LinkedIn har også innebygde analyseverktøy for å lage anonymiserte rapporter om hvordan de ulike postene/videoene engasjerer vårt publikum, slik at vi kan lage mer innhold i tråd med hva følgere viser størst interesse for. Disse funksjonene kan ikke skrues av fra vår side, så om du ikke ønsker å være med i slik analyse, må du ikke benytte våre sider på sosiale medier (ikke andres heller for den saks skyld).

4. Innhenting av personopplysninger:
Vi lagrer de personopplysningene du velger å avgi på våre nettsider.

Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre landingssider (der du legger igjen e-post, navn og eventuelt telefonnummer) og i våre eposter, for å måle engasjement. Slik kan vi forbedre og tilpasse vårt innhold.

For å hindre hacking og annen uvelkommen aktivitet på Mentalskolen.no, lagres IP-adresser og forsøkte brukernavn ved uvedkommende påloggingsforsøk i våre portaler på nettsidene.

Nettlesere, søkemotorer og sosiale medier du benytter deg av har egne personvernerklæringer. For at du skal ha størst mulig kontroll over hvilken informasjon du deler med disse, anbefaler vi at du leser personvernerklæringene deres separat og setter deg inn i hvordan du kan velge hvilke data du deler.

5. Utlevering av opplysninger til tredjeparter:
Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre uten ditt samtykke, med mindre vi er rettslig forpliktet til det. For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter avtalen utleveres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere.

One.com, CM.com og PayPal driftes innenfor EU/EØS og er underlagt europeiske personvernlover.

Nettmøteleverandøren Zoom og betalingsløsningen Stripe driftes fra USA og benyttes utelukkende etter ditt samtykke. En-til-en coaching kan også gjøres over telefon, og betaling kan skje ved direkte bankoverføring og Vipps.

Du kan lese mer omKajabi sine rettigheter og plikter her: https://kajabi.com/policies/privacy.

Vi er ikke ansvarlig for hva slags informasjon  sosiale medier som som Instagram, Facebook og YouTube innhenter om deg.

Vi benytter produkter fra Microsoft, Dropbox og Google til å skape og lagre arbeidsbøker etc. Dersom du åpner/laster ned dokumenter gjennom disse på din telefon/pc/nettbrett, oppfordrer vi deg til å lese deres personvernerklæringer og bruksbetingelser separat for at du skal ha størst mulig kontroll over hvilke data du deler med hvem.

Ved bruk av Zoom innhenter vi kun epostadressen din som vi sender møtelink til. Du velger selv hva slags informasjon du velger å dele under Zoom-møtet. En-til-en coachingtimer lagres IKKE med mindre dette blir eksplisitt uttalt og akseptert av kunde. Kunden kan selv velge å ta opptak av møtene og lagre, forutsatt at ingen av vilkårene i våre betingelser blir brutt.

Vi minner om at denne personvernerklæringen KUN gjelder for vårt eget foretak og de personopplysningene vi innhenter.

Våre samarbeidspartnere kan innhente andre typer personopplysninger som vi selv ikke gjør og ikke har innsyn i, derfor anbefaler vi at du leser deres personvernerklæringer også: CM.com, Kajabi.com. Zoom.com, Calendly.com.

6. Sletting av personopplysninger 
Opplysninger vi har mottatt i forbindelse med din bestilling/ ditt kjøp lagres i vårt aktive kunderegister i 2 år fra siste kontakt mellom deg og oss.

Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år i henhold til lovens krav.

En-til-en coaching via Zoom blir ikke lagret av oss såfremt ikke dette avtales eksplisitt med den enkelte kunde. Du som kunde kan velge selv å gjøre opptak og lagre, forutsatt at ingen av vilkårene i våre bruksbetingelser blir brutt.

7. Innsyn og retting:
Du har krav på innsyn i de opplysninger som er registrert om deg, og det får du ved å sende en henvendelse til [email protected]. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller er ufullstendige, kan du kreve at opplysningene korrigeres i henhold til personopplysningsloven.

8. Cookies (Informasjonskapsler):
Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider for å gi deg som besøker siden best kundeopplevelse og service. Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies).

De fleste nettsteder i dag bruker cookies for å bedre brukeropplevelsen. En cookie er en tekstfil som, ved besøk på et nettsted, legges i din nettlesers minne. Mentalskolens nettsider bruker cookies. Vi gjør dette for å forbedre brukeropplevelsen. Ingen personopplysninger blir lagret eller hentet. Ved å benytte nettjenester fra mentalskolen.no samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

Du kan selv velge om du vil tillate at informasjonskapsler lagres på enheten din eller ikke. Du kan blokkere eller slette informasjonskapsler når du måtte ønske, ved å endre innstillingene i nettleseren din.

9. Google Analytics:
Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. IP-adresser og besøksmønster lagres.

10. Google Adwords:
Vi annonserer via Google sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

11. Facebook Pixel:
Vi annonserer via Facebook sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

12. Mail:
Vi sender jevnlig ut mail til deg som har bedt om abonnement via våre nettsider, og til deg som har et kundeforhold med Mentalskolen AS. Dersom du ikke lenger ønsker å motta mailene, finner du link til avmelding nederst i mailene du mottar.

13. Kontaktinformasjon:
Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til [email protected]