Mentalskolens
Coachutdanning trinn 2

Målrettet systematisk coaching

Lær å mestre systematisk prosessarbeid mot et avtalt mål, og kartleggingsmetodikk som leder deg til kjernen av coachee sine utfordringer. Få praktisk coachingtrening med feedback fra kvalifiserte, erfarne instruktører, for å utvikle fremragende coachingferdigheter. Inkludert Master NLP Practitioner. 


Som coach er en av dine viktigste oppgaver å lede coachingprosessen mot et spesifikt, målbart og forhåndsdefinert resultat. Gjør du ikke dette, og lar hvert møte være opp til hva coachee er opptatt av den dagen, vil også resultatene bli deretter.

For å kunne levere varige resultater gang på gang, ikke bare iblant, trenger du å ha en struktur å bygge prosessen på som ivaretar fremdriften.

På dette trinnet lærer du å planlegge og gjennomføre en prosess mot et avtalt mål, og du lærer å skille det langsiktige målet fra målet for den enkelte samtale i prosessen.

Du lærer metoden du trenger for å strukturere et helhetlig coachingforløp, i tillegg til at du øker repertoaret ditt med flere dyptgripende endringsteknikker.

Du blir i tillegg drillet i å avdekke de begrensende mønstrene som holder coachee tilbake.

Dette gir deg god oversikt og kontroll over coachingprosessen, slik at du vet hva dere trenger å jobbe med for å nå det langsiktige målet.

Den andre modulen i trinn 2 gir deg internasjonal sertifisering i kursprogrammet Coaching Genius, som er selve flaggskipet innen nevrosemantikken. Dette kurset utgjør også andre modul av i alt tre for å bli sertifisert Meta-Coach under paraplyen "The international Society of NeuroSemantics".

Ta en prat med oss, og få svar på alt du lurer på!

Kursdager høst 2024

Trinn 2

Modul 1 uke 35: 28.08-30.08
Modul 2 uke 39: 25.09-27.09
Modul 3 uke 44: 28.10-30.10
Modul 4 uke 48: 27.11-29.11

Tid: 09.00 - 17.00 alle dager
NB: Modul 2: 09.00-18.00


Beregn noe tid til øving og kollokvie arbeid mellom modulene

Kurslokaler nær Oslo
Åsveien 3
1424 Ski

Lokalene ligger rett ved Ski stasjon - og tog fra Oslo tar bare 11 minutter. 

Begrenset antall plasser!

Din investering: 41.500,-

Krav til forkunnskap:

Dette trinnet krever at du har noe forkunnskaper om coaching. Det kan være trinn1, NLP Practitioner eller annen relevant basiskunnskap om kommunikasjon og coaching. 

Er du i tvil om du er kvalifisert – ta kontakt, så finner vi ut av det sammen.

Sertifiseringer:

Dette kurset gir deg internasjonal sertifisering i Coaching Genius, flaggskipet innen nevrosemantikken. Det utgjør også andre modul av tre for å bli internasjonalt sertifisert Meta-Coach under paraplyen "The International Society of NeuroSemantics". 

Pensum:

Målrettet systematisk coaching kursmanual av Mentalskolen, inkludert norsk oversettelse av Coaching Genius manual av Michael Hall

Robust  av Mariann Deila

Mentalskolens kursportal med videomoduler, skriv og oppgaver

TIlleggslitteratur:
The Quantum Leap Coach System av Femke Mortimore
Figuring out People
av Michael Hall

Kursledere:

Kursledere er Jeanette Sleveland, Mariann Deila og Kristin Klæboe, alle internasjonalt sertifiserte trenere innen NLP og nevrosemantikk. Du finner mer utfyllende informasjon om dem ved å klikke her.

 Hvorfor Trinn 2?

Lær systematisk prosessarbeid mot et avtalt mål. Øk din forståelse for rammeverket som coaching er basert på, som fag og profesjon.

På trinn 2 lærer du kartleggingsmetodikken som hjelper deg å komme til kjernen av coachee sine utfordringer. I tillegg får du en verktøykasse med kraftfulle teknikker for endring.

Vær beredt på tonnevis med læring og mye praktisk coaching på dette trinnet!  

Jeg vil melde meg på trinn 2

Modul 1
Kartlegging for endringsarbeid

  • Lær metodikken for hvordan du strukturer en systematisk kartlegging for å hjelpe coachee til bevisstgjøring 
  • Lytt etter mønstre - og skill mellom årsaker og symptomer. Lær hvordan du coacher til roten av kundens utfordringer.

For å kunne hjelpe coachee med å ta tak i de riktige problemene for sin endring, er det essensielt at du gjør en grundig kartlegging. Dette arbeidet utgjør grunnlaget for resten av prosessen med din coachee, enten du vil jobbe 1:1, team eller i bedrifter.

Modul 2
Coaching Genius: Øvelser for endring 

Dypdykk i nevrosemantikken og øk forståelsen for hvordan menneskesinnet ikke fungerer lineært, men har sin egen logikk (psyko-logikk).

Du lærer hvordan du avdekker de øverste (og ofte ubevisste) meningslagene som driver tankene, følelsene og handlingene våre.

I løpet av tre dager lærer du 10-14 nye kraftfulle teknikker for endring.

NB: Dette er også et enkeltstående kurs du kan ta, les mer om kvalifikasjonskravene ved å følge linken under. 

Les mer her

Modul 3 Coachingprosessen fra A til Å

  • Hvordan få en bestilling på en coachingprosess og vite hva som er det viktigste for coachee å ta tak i?
  • Hvordan strukturere videre samtaler slik at du vet at dere jobber i riktig retning mot det avtalte målet?
  • Hvordan forstå hva som er forskjell mellom målet for en prosess og bestilling for en enkelttime? Hva er et godt nok bevis på at en endring har skjedd?

Modul 4
Praktisk coaching

Vi setter sammen alt vi har lært til nå i utdanningen - og øver!

Bli med på tre intense dager med øving, feedback og refleksjon, for å sikre at du får maksimalt utbytte av hver øvingsrunde.

Få feedback etter forhåndsdefinerte, objektive kriterier gitt av sertifiserte og erfarne coacher. 

Lær også hvordan du kan sette sammen effektive endringsprogram for kundene dine. Vi drøfter ulike caser og ser på variasjonen mellom og valg av endringsteknikker.

Velkommen til en coachingfest!

Avtal en uforpliktende samtale med en av oss, for mer informasjon eller en prat om dine framtidige muligheter hos Mentalskolen. Vi svarer veldig gjerne på dine spørsmål!